дом Общество Спад на приходите от нощувки: Все по-малко чужденци почиват в Шумен

Спад на приходите от нощувки: Все по-малко чужденци почиват в Шумен

0
ДЯЛ

Приходите от нощувки през октомври 2017 г. в област Шумен достигат 262.4 хил. лв., което с 5.5% по-малко в сравнение със същия месец на 2016 година. Това съобщиха от Статистика в Шумен.
През октомври тази година в областта са функционирали 57 места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 755, а на леглата – 1 602, което е с 14% повече от миналия октомври, а броят на леглата в тях се увеличава с 3.0%. Общият брой реализирани нощувки е 7 937.
Броят на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през октомври 2017 г. в област Шумен е 7 937, като от тях 7 064 са на български граждани, а 873 – на чужденци.
Регистрирано е увеличение в приходите от нощувки от български граждани – с 5.5%, а приходите от чужденци намаляват с 39.8%. 43.8% от чужденците, пренощували в Шуменско, са граждани на страни-членки на Европейския съюз, а 50.9% са от други европейски държави. Най-голям е броят на пренощувалите лица от Турция – 39.7%. Следват Румъния, Италия Германия, Обединеното кралство, Украйна и Сърбия.
През месец октомври 2017 г. категоризирани места за настаняване с над 10 легла са функционирали в седем от десетте общини в област Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКоледарчета гониха зли сили и наричаха за здраве в РИОСВ – Шумен
Следваща статияБоецът Пламен Борисов грабна приза „Спортист на годината” за 2017 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here