дом Наблюдател Мошеници търсят пенсионери, за да „увеличат налягането на водата“ в домовете...

Мошеници търсят пенсионери, за да „увеличат налягането на водата“ в домовете им

0
ДЯЛ

Мошеници се представят за водопроводчици и търсят доверчиви възрастни хора, за да им решат проблеми с водоподаването. Съмнителните мъже, на възраст над 40 години, са били забелязани тези дни в района около МБАЛ -Шумен.
„Със съседката ми от долния етаж видяхме доста подозрителен човек пред входа на блока. Беше як мъж, на видима възраст над 40 години. Носеше полиетиленова торба. В нея се виждаха чешмеджийски ключове и един гаечен“, разказа 62-годишна жена. По обясними причини не съобщаваме името на читателката ни, но то се пази в редакцията на 24shumen.com.
Непознатият помолил да влезе във входа на блока. Обяснил на двете жени че, някой е подал сигнал за слабо налягане на водата. И затова бил изпратен да помогне за решаване на проблема. Даже помолил да му помогнат с информация, къде живеят пенсионерите, за да им бъде в помощ.
„Изтръпнах при тези думи. Реших незабавно да предупредя възрастната си майка да не отваря на непознати“, продължи разказа си притеснената жена.Съседката й също се изплашила. След отказа на жените да го пуснат в сградата, непознатият си тръгнал. Опитал да влезе и в първия вход на кооперацията, но там имало мъже, които го отпратили.
„Разбрах, че и други подозрителни лица обикалят квартала като водопроводчици в търсене на наивници. Ще подадем сигнал пред районния инспектор, за да не бъде измамен някой, сподели жената.
Според нея часът на обиколката на измамниците не е избран случайно – около 10 сутринта, когато хората в активна възраст са на работа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия7 000 лв. глоба, ако се докаже, че е манипулиран километражът на автомобила
Следваща статияВажно за ученици и учители: Европейска олимпиада по статистика стягат НСИ и Евростат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here