дом Общество Важно за ученици и учители: Европейска олимпиада по статистика стягат НСИ...

Важно за ученици и учители: Европейска олимпиада по статистика стягат НСИ и Евростат

0
ДЯЛ

Националният статистически институт съвместно с Евростат и 11 държави – членки на ЕС, започна подготовката на Европейската олимпиада по статистика (ЕОС), която ще се проведе по време на Българското председателство на ЕС – от края на януари 2018 г. до средата на май 2018 година. Това съобщават от „Статистически изследвания – Шумен“.
Предварителният етап на олимпиадата беше проведен през учебната 2016/2017 година. На състезанието се явиха 59 отбора от цялата страна, 44 от тях се класираха за втория кръг. Задачата на журито не беше лесна. Всеки отбор се беше постарал, наред със знанията и техническите умения учениците бяха вложили творчество и желание да се представят добре. На отборите, класирани на първо, второ и трето място, бяха раздадени награди на обща стойност 6 000 лева.
Съгласно регламента ЕОС ще се проведе в два кръга – Национален и Европейски, и с две категории ученици от средното образование: ученици от Х – ХII клас и ученици от VIII – IX клас.
Състезанието отново ще бъде отборно, като всеки отбор ще се състои от един до трима ученици с учител ментор. Допълнителна информация за ЕОС можете да намерите на сайта на олимпиадата: https://www.nsi.bg/eso2018/
За да участвате в олимпиадата, важното е да сте убедени, че всеки може да намери числата, които са му нужни, без да е експерт по статистика, и чрез тях да научи интересни неща за живота на хората.
Защото, както е казал А. Л. Боули, „Знанието по статистика е като знанието по чужди езици или алгебра – може да докаже своята полезност по всяко време и при всички обстоятелства!“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМошеници търсят пенсионери, за да „увеличат налягането на водата“ в домовете им
Следваща статияАктьорът Олег Ковачев гостува в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here