дом Общество Младежката сфера – място за развлечение за едни, за други – избиване...

Младежката сфера – място за развлечение за едни, за други – избиване на комплекси

0
ДЯЛ

Младежката сфера в Шумен е притегателно място за младежите през лятото. Тя се намира в градинката до Безистена. Няколко пъти в седмицата младите хора се събират за настолни игри, да почетат книга или просто да разговарят с връстници.
„Мястото ни харесва, но много често е обект на посегателства от вандали“, недоволни са учениците, които и днес бяха там, за да подредят и почистят за пореден път арт пространството.

„Късно вечер тук се събират хора, които непрекъснато рушат и разхвърлят. Пианото вече е пред разпад. Изтръгнаха му всички черни клавиши, а ние често свирехме на него. Младежи от ромски произход също идваха да свирят и се радваха, че има такова място. Други обаче рушат и не може да разберем с какво им пречи сферата“, разказаха младежите.

Някои от тях са участвали при изграждането на обекта. Те се заричат да не се предават и да продължат да поддържат мястото.

В сферата има монтирана и камера за наблюдение. „Тя обаче най-вероятно не работи, защото до момента няма задържани и наказани вандали“, обясниха младежите.
Припомняме, че в началото на март злосторници вилняха в Младежката сфера. Тогава те потрошиха част от мебелировката, изкъртиха повечето черни клавиши на пианото, изтръгнаха възглавниците от пейките за сядане и разбиха лавиците за книги. Младежите ремонтираха арт пространството. „В Шумен винаги ще се намери някой, който да унищожи направеното. Ние обаче не се предаваме и ще продължим да се грижим за мястото, защото ни харесва“, зарекоха се учениците.

Младежката сфера в Шумен бе създадена през миналата година от група ентусиасти от Общинския младежки съвет и Love2 Design. Техните усилия бяха подкрепени и от Община Шумен. Сферата бе открита на 21 септември с концерт.
Арт пространството се превърна в място за културни сбирки на хора от всички възрасти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщинският фонд „Култура“ отказа да финансира „Хористи“ на режисьора Николай Гундеров
Следваща статияИзвадиха труп на мъж от езерото край Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here