дом Общество Коледарчета гониха зли сили и наричаха за здраве в РИОСВ – Шумен

Коледарчета гониха зли сили и наричаха за здраве в РИОСВ – Шумен

0
ДЯЛ

Малчуганите от детска градина „Дружба“ и детската градина филиал към нея в кв. „Мътница“, посетиха РИОСВ – Шумен. Те представиха пред експертите традиционен български обичай – коледуване.

Децата и техните преподаватели бяха подготвили танци и песни, с които пожелаха на екипа на Екоинспекцията здраве и благополучие. Поверието гласи, че коледарите прогонват злите същества със своите песни и наричат за здраве, изобилие и берекет.

Двете детски градини бяха и сред участниците в проведената от РИОСВ – Шумен инициатива „ЕКОКОЛЕДА 2017“ и бяха наградени за своето старание с грамоти, сертификати за благодетел и живи коледни дръвчета.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНеждет Мурад, БЧК Хитрино: Невъзможно е да раздадем половин милион, както настоява омбудсманът
Следваща статияСпад на приходите от нощувки: Все по-малко чужденци почиват в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here