дом Общество Неждет Мурад, БЧК Хитрино: Невъзможно е да раздадем половин милион, както...

Неждет Мурад, БЧК Хитрино: Невъзможно е да раздадем половин милион, както настоява омбудсманът

0
ДЯЛ

„Категорично не приемам предложението на омбудсмана Мая Манолова, да бъдат раздадени на хората останалите от дарителската кампания на БЧК около 500 000 лева. С такава сума разполагаме към момента от общо над 2 милиона лева, събрани по време на акцията“, това заяви за 24shumen.com експертът към БЧК в Община Хитрино Неждет Мурад. Той уточни, че Манолова е направила предложението по време на заседание на Националния обществен съвет вчера, в качеството й на съпредседател. Идеята на омбудсмана е меко казано абсурдна, според експерта. А аргументите му – непрекъснато идват хора, пострадали от взрива миналата година, които предявявали претенции за обезщетения, лечение, закупуване на медикаменти. „Ако раздадем остатъка от половин милион лева, както настоява Манолова, как ще посрещнем нуждите на тези хора, някои от които още не могат да се възстановят и стабилизират“, разсъждава експертът на БЧК.
Тези дни мъж с двойно гражданство, жител на Измир вече заведе дело срещу Община Хитрино, че не му е построена нова къща, тъй като старата е била напълно разрушена от експлозията, съобщи Неждет Мурад. Той сподели, че изселникът е посетил кмета на Хитрино Нуридин Басри, за да изложи претенциите си. Ръководителят на общината му обяснил, че обезщетение вече са получили квартирантите, които са живеели в имота му. А те са били със сериозни наранявания и травми от жп инцидента.
Турският гражданин обаче заявил, че изобщо не го интересува, какво са получили квартирантите му. А той ще си търси правата в съда. С него бил и адвокат, който обяснил, че завеждат дело. Изселникът заявил на ръководството на Общината, че ще си търси не само новия дом и полагащото му се обзавеждане, но и първоначалната помощ от 325 лв., с които правителството подпомогна пострадалите в първите дни от експлозията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтдел “Местни данъци и такси и ТБО” с празнично работно време
Следваща статияКоледарчета гониха зли сили и наричаха за здраве в РИОСВ – Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here