дом Общество Майор Валентин Терзиев е изчезналият пилот на МиГ-29, издирването му продължава

Майор Валентин Терзиев е изчезналият пилот на МиГ-29, издирването му продължава

0
ДЯЛ

Продължава операцията по търсене и спасяване на пилота на самолет МиГ-29, който изчезна тази нощ при инцидент по време на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла – 21“. Пилотът на изтребителя е майор Валентин Терзиев от 3-а авиационна база Граф Игнатиево на длъжност началник на щаб на ескадрила. Това съобщиха от Министерството на отбраната.
Към момента е открита само спасителната му жилетка. Безпилотен летателен апарат „Aerosonde Mk 4.7“ на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) е открил маслени петна в морето на мястото на катастрофата с МиГ-29 край Шабла на 11 километра от брега. Това съобщи специализираният сайт за авиация Pan.bg.
Към мястото е насочен вертолет „Пантер“, който открива във водата парчета от самолета.
Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла. В нея участват два вертолета „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, две корвети – „Решителни“ и „Бодри“, минен ловец „Цибър“, водолазен катер „Никола Фурнаджиев“ и катер на Главна дирекция „Гранична полиция“. Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 километра изток-югоизток от Шабла.
Провеждането на учението е прекратено.
Служебният премиер Стефан Янев, министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов бяха на мястото на инцидента.
Припомняме, че по-рано днес от Министерството на отбраната съобщиха, че при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на България, в рамките на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 21“, самолет МиГ-29 от състава на българските ВВС е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00.45 ч.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия9.3% от населението в Шуменско е с поставена ваксина срещу COVID-19
Следваща статияВ неделя са финалите по футбол в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here