дом Култура Лилия Трифонова е носител на Голямата награда от Националния студентски литературен конкурс...

Лилия Трифонова е носител на Голямата награда от Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“

0
ДЯЛ

Лилия Трифонова от Софийския университет „Свети Климент Охридски“ е носител на Голямата награда в тазгодишното издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“. Тя получи грамота от зам.-кмета на община Шумен д-р Найден Косев пред паметника на Иван Пейчев в Шумен. Община Шумен ще финансира издаването на стихосбирка на победителката.
Лилия Трифонова е студентка в IV курс, специалност Българска филология. Участва в Конкурса за втори път. На юбилейното му 40-о издание миналата година бе отличена с първата награда в направление Поезия.
„Радвам се, че традицията на най-стария студентски литературен конкурс продължава и че виждам сред Вас участници и от предишни издания. Нашата работа като организатори е да Ви дадем възможност да изразите свободно това, което чувствате. Очакваме Ви и догодина, на 17, 18 и 19 май“, приветства студентите-творци ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. д.и.н. Георги Колев.
Журито в състав: Захари Карабашлиев, Митко Новков и доц. Пламен Дойнов, определи и останалите наградени:
Направление Поезия
1 място – Александър Христов, ВТУ „Свети Свети Кирил и Методий“
2 място – Светослав Савев, Русенски университет „Ангел Кънчев“
Поощрение – Мартин Илиев (СУ), Александър Николов (ВТУ) и Пламена Куршумова (СУ)
Направление Проза
1 място – Емине Садкъ, ВТУ „Свети Свети Кирил и Методий“
2 място – Денис Българанов, Нов български университет
Поощрение – Богомил Маринов (ВТУ) и Елица Станачкова (Шуменски университет „Епископ Константин Преславски)
Направление Критика
1 място – Гергана Трайкова, НАТФИЗ
2 място – Нели Кирилова, ВТУ „Свети Свети Кирил и Методий“
Наградата на публиката отиде при Богомил Маринов (ВТУ).
45 души от 12 български университета се регистрираха за участие в 41-ото издание на Конкурса. Негов куратор бе доц. д-р Юрий Проданов, ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“ в Шуменския университет. В програмата бяха включени поетически пленер „Писане от натура“ в НИАР „Мадара“ с модератор доц. Пламен Дойнов, поетически двубой с водещ Антоний Димов между Александър Николов със секундант Емине Садкъ и Александър Христов със секундант Ралица Красимирова, и дискусия в Арт салона на Радио Шумен.
Шест книги бяха представени по време на Конкурса – „Хавра“ на Захари Карабашлиев, „Балът на тираните“ на Пламен Дойнов, „Справедливост“ на Александър Николов, „Нито един гълъб до утре“ на Елена Ташева, „Чернова“ на Ралица Красимирова и „Крайпътна обител“ на Александър Христов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОпозицията в БСП в Шумен се обяви против „местната феодална партия“
Следваща статияНаши бойци се завърнаха с 2 златни и 2 сребърни медала от Световната купа по кикбокс на WAKO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here