дом Общество Опозицията в БСП в Шумен се обяви против „местната феодална партия“

Опозицията в БСП в Шумен се обяви против „местната феодална партия“

1
ДЯЛ

Информация за фалшифициране и укриване на партийна документация сключване на задкулисни сделки с цел лично облагодетелстване изнесе днес фракцията в БСП – Шумен, която се обяви за промяна. За първи път обета си за мълчание наруши бившият кмет Красимир Костов, но не в посока действия на местната власт, а в партийните редици. И отчете, с годините изборните ни резултати вървят надолу. В момента БСП била трета политическа сила. „Ние сме против местната феодална партия“, заяви бившият градоначалник без да посочи конкретни имена за този спад в доверието към столетната партия.
По думите на Костов в момента Шумен върви към дълбока провинциалност. И БСП има дял в този процес. Той посъветва медиите да проследят в какви обществени поръчки са участвали представителите на БСП, общинските съветници и какви имоти са купили. Без да представи подробности Костов намекна за корупционна схема на енергодружества, които трябвало да изкупят известна инфраструктура от общините. Имало информация, че в Шумен въпросната инфраструктура била дадена за 1 лв. на електроразпределителното дружество Енерго про при действителна стойност 1 млн. и половина.
Относно неразбориите в шуменската организация на БСП Костов каза, че вече е написал писмо до Националния съвет на партията, като не е спестил нито един от проблемите. И на негова страна вече били влиятелни имена като Янаки Стоилов и Румен Овчаров. Лидерът, Корнелия Нинова, също е запозната със ситуацията. И с нея бившият кмет провел съдържателен и смислен разговор.
Костов възнегодува, че е бил санкциониран да не заема никакви ръководни партийни постове една година при богата биография. Наказанието било преди изключване от БСП.
„Основното е, че това статукво е удобно за някои, които си мислят, че могат да бъдат отново депутати и второ това е битка за имунитет“, обяви бившият кмет. Според него сегашното ръководство не било способно да осъществи и да наложи промяна.
Кастов разкри и неизвестни досега страховити факти, че е крита информация относно радиация в Шумен.
Бившият председател на Контролната комисия Валентин Маринов, който на миналата общинска конференция бе отстранен от поста съобщи, че две години нито веднъж не е бил поканен на заседание на Общинския съвет. А по Устава на партията това било задължително. „С неприсъствието ми бяха взети решения, които са противоуставни. Вмъкнаха се двама души, които не са членове на партията и логично гласуваните решения не бяха легитимни“, категоричен бе Маринов, бивш зам.-кмет по финансите в община Шумен. Според него имало съмнения дали събраните подписи за свикване на извънредни форум са положени от реално съществуващи лица.
Ръководството бърза за свикване на конференция с една единствена цел – разчистване на сметки, отбеляза финансовият експерт в партията.
Той сподели още, че за две години и половина Контролната комисия, която проверявала партийните документи срещала големи трудности в работата си. И имало опити за блокиране на дейността й.
Маринов обяви, че по нареждане на депутата Иван Иванов документите не са предавани за проверка изобщо. А когато поискали да проверят работа на организацията, в която членува депутатът, отговорът бил: „Вие не се занимавайте с нашата партийна организация, гледайте си вашата работа“. Така през годините две партийни организации не влизали в плана за рутинни проверки, на които били подложени структурите в селата.
Че извънредната общинска конференция миналия уикенд не е легитимна твърди и бившият общински председател на БСП – Шумен Николай Калев. Той обясни, че „конференцията“ трябвало да анулира решения на новоизбраното изпълнително бюро от 19 април тази година. Според него с провеждането й са били нарушени уставни норми.
Потърсихме и мнението на шуменския депутат от БСП Иван Иванов, за да коментира обвиненията на съпартийците си, че е укривал партийна документация.
„Тези твърдения са смехотворни. Не си заслужава да ги коментирам. Едно, че нямат нищо общо с истината“.
А това, че общински съветници се облагодетелствали от обществени поръчки било възможно само от един човек от лагера на опозицията – съветникът Анатоли Стоянов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони в Шумен без ток на 21 и 22 май
Следваща статияЛилия Трифонова е носител на Голямата награда от Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“

1 коментар

  1. много неща ме учудват в тази партия …..някой нарежда да се скрият документи …друг нарежда да се изключат важни членове на общинското ръководство …..и…въобще има ли някой да каже кой кара влака в тази корумпирана партия …..такива са и ДПС ..ГЕРБ….Патриоти ….и …какви ли не други псевдо патриоти и родолюбци ……..най точната оценка за работата на нашите депутати дава …Евростат……погледнете какви са средните работни заплати в страните от еврозоната……..статистиката е без пристрастна …..най бедни ….защо …..корупция …няма качествено здравеопазване ….корупция …няма пътища …корупция …..няма полиция ..корупция няма правова система ….корупция ……е такова чудо като български депутати …..дали има по света …..ти си плащаш данъци искаш да я има тази държава а те те крадат и лъжат …до кога …..бе хора ……каква държава ще оставим на нашите деца ………не е ли време да си почистим къщата и да сложим нов и справедлив ред ………

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here