дом Криминале Криминалисти разбиха модерна наркооранжерия, задържани са трима мъже, иззети – 54 кг....

Криминалисти разбиха модерна наркооранжерия, задържани са трима мъже, иззети – 54 кг. канабис (снимки и видео)

4
ДЯЛ

Криминалисти от областната дирекция в Шумен разкриха модерна оранжерия за отглеждане и обработка на „марихуана“; иззети са 54 кг суха зелена растителна маса – канабис
По време на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението по време на сделка с наркотични вещества са задържани трима мъже
Към реализация полицейските служители пристъпили в петък по обяд, след получен оперативен сигнал. Акцията е проведена под надзор на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен. В имот край Велики Преслав, в момент на сделка с наркотични вещества, били установени трима мъже- Е.Б./46г./ от Велики Преслав, А.Н./42г./ от София и Т.Г./34г./от Варна. Имотът бил обитаван от 42-годишният А.Н. Задържан на място е и Т.Г./34г./ от Варна. От него е иззета сумата от 8400 лева.

При претърсване в имота на А.Н. са намерени и иззети 4 кг. марихуана и везна. В късния следобед в село край Велики Преслав е разбита и оранжерия за отглеждане и обработка на канабис. Помещението за отглеждане на марихуана било с площ от около 80 кв.м. Системите за осветление, отопление и вентилиране били в работен режим. Оранжерията била оборудвана с модерна система за капково напояване, както и система за преработване на въздуха в помещението, която също била на високо технологично ниво. 700 са намерените саксии в оранжерията. Значителна част от тях били обраните, останалите били с канабис в различен стадий на растеж.

Намерени са 11 чувала със суха листна маса, която при направения наркотест реагирала на канабис. 42,350 кг е била сухата маса, напълнена в чувалите. Още 11,300 кг са иззетите канабисови глави, които били оставени за обработка върху специални сушилни в помещението. Цялото оборудване за отглеждане на наркотик -климатични системи, съоръжения за контрол на температурата и влажността на въздуха в помещенията, системите за напояване, колектори, осветление и наличната дрога са иззети. За срок до 24 часа в РУ- Шумен са задържани А.Н./ 42г,. от София /осъждан за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила/, Т.Г./34г./ от Варна, който има криминалистична регистрация през 2001 г. за грабеж. Задържани К.Х./46г./ и Е.Б./45г./, вторият осъждан за грабеж, за кражба на моторно превозно средство, за вещно укривателство, кражба на общинско имущество и прокарване в обръщение на фалшиви пари.

С постановление на прокурор за срок до 72 часа са задържани А.Н. и Е.Б. Срещу Т.Г. е наложена мярка за неотклонение подписка. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал.2 във вр. с ал.1 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от ОП- Шумен.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСиндикатите: 2 325 лв. са нужни за месечната издръжка на 4-членно семейство
Следваща статияШуменското културно-историческо наследство на международно изложение

4 КОМЕНТАРИ

  1. Нека прокуратурата и органите на досъдебното производство си свършат този път добре работата и задържат мозака на тази групичка Никола Росков Михайлов ,който има дългогодишен опит в отгеждането на насъждения,изграждането на оранжерии от всякъкъв тип и най важното е спонсора на цялата тази идея защото познавайки двамата които са задържани и знаейки финансовото им състояние то само един човек е в състояние да финансира този проект и това е Никола Росков Михайлов! Залагам си главата,че тази оранжерия е негова идея и е създадена под негово раководство от задържаните Александър Ников който е брат на жена му и Балов с когото са неразделни!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here