дом Общество КЕВР обсъжда изменение на одобрените цени на водата в Шуменско

КЕВР обсъжда изменение на одобрените цени на водата в Шуменско

0
ДЯЛ

Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР) ще проведе открито заседание днес от 13.30 часа. На него ще бъде обсъден доклад, относно изменение на одобрените цени на ВиК услуги за 2018 г. След заседанието ще стане ясно дали водата в Шуменска област и други 13 големи града у нас ще поскъпне. Очакванията са скокът в цените да е с до 20%.
Припомняме, че с Решение № БП-Ц-15 от 25.09.2017 г. Комисията одобри бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация – Шумен” ООД като ВиК 12 оператор за периода 2017-2021 г., утвърдени са цените на ВиК услуги за 2017 г. и е одобрени цени на ВиК услуги за 2018-2021 г.
Според доклада на Главна дирекция „Водоснабдителни и канализационни услуги” и Дирекция „Правна“, комплексната цена за битови и приравнени към тях потребители в Шумен, трябва да е 3,325 лв./м3 с ДДС. Цената на водата за кубик след последното увеличение беше 3,22 лв.
Социалната поносимост на цените на ВиК услугите в лв./м3 с ДДС, изчислена съгласно данни от НСИ за средномесечен разполагаем паричен доход на лице от домакинство за област Шумен за 2016 г. в размер на 610 лв. е 5,446 лв.
Цените на ВиК услугите за битови и приравнените към тях обществени, търговски и др. потребители са под нивото на социалната поносимост на цената на ВиК услуги, сочи още докладът.
Очаквайте подробности!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦифрите: Все по-малко наети лица в областта, заемаме 11-то място по заплати в страната
Следваща статияТуристическо влакче в Шумен ще работи до 15 януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here