дом Политика Манолова на консултациите с ИТН: Не е страшно да има правителство на...

Манолова на консултациите с ИТН: Не е страшно да има правителство на малцинството

0
ДЯЛ

Ние сме срещу дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, които имат своите механизми за влияние. Това заяви Мая Манолова по време на консултациите между „Има такъв народ“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.
„Не е страшно да има правителство на малцинството на „Има такъв народ“. Хората очакват промяна, а не възпроизвеждане на статуквото. Очакването е кабинетът да бъде излъчен от първата политическа сила – „Има такъв народ“, да бъде подкрепен от Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и в него по никакъв начин да няма влияние на ДПС и ГЕРБ. Ние сме срещу дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, които имат своите механизми за влияние“, коментира още Манолова.
„Да видим коя парламентарна група няма да подкрепи преизчисление на пенсиите, съдебна реформа или ревизиране на сметките за ток, парно и повишаването на цената на водата. Няма страшно да няма плътна подкрепа в парламента. Очакването на гражданите е ГЕРБ и ДПС да не участват по никакъв начин в управлението. По този начин и следващият кабинет ще може да предлага решения, които да се приемат добре и да не може да има възражения“, категорична бе тя.
„Ние настояваме приоритетите на хората да бъдат включени в следващия кабинет. Това са повишаване на доходите на българските граждани, като се започне с преизчисляване на пенсиите, компенсации за бизнеса, съдебна реформа, ревизия на управлението на ГЕРБ, ревизиране на сметките за ток, парно и вода, подкрепа за семействата, децата и хората с увреждания“, каза още Манолова.
„Ревизията трябва да бъде политика, която следващият кабинет да продължи, защото хората вече не могат да търпят корупцията. Очакват да се носи отговорност от тези, които отклониха и участваха в разхищението на милиарди левове народни пари“, подчерта тя.
След консултациите Манолова посочи, че е получено уверение от „Има такъв народ“, че в кабинета няма да има участие и влияние от ГЕРБ и ДПС. „Ще бдим да няма влияние на ГЕРБ и ДПС над следващия кабинет. Хората искат правителство на промяната, което да е почтено, без влияние на икономически и олигархични кръгове и което да се заеме с решаването на проблемите на българските домакинствата“, заяви тя.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна реконструкцията и модернизацията на канализационната мрежа в Шумен
Следваща статия114 шахматисти от 5 страни участват в VII-я Мемориал „Стоян Иванов”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here