дом Общество Започна реконструкцията и модернизацията на канализационната мрежа в Шумен

Започна реконструкцията и модернизацията на канализационната мрежа в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Започна изпълнението на работния проект за реконструкцията и модернизацията на канализационната мрежа в Шумен. Това съобщиха от ВиК.
Предвижда се подмяна на съществуваща и изграждане на нова канализация на 13 самостоятелни подобекта.
Договорът, който бе подписан в началото на юли обхваща проектирането и строителството на 13 самостоятелни обекта от канализационната система на града и ще бъде завършен за 720 календарни дни. В него са включени дейности по изготвяне на инвестиционен проект и изпълнение на строително-монтажни работи – изграждане на обекта, изпълнение на съпътстващи строителството мероприятия, проби, замервания и предаване на завършения обект.
Общата стойност на проекта е в размер на 3 960 954 лева с ДДС.
В рамките на проекта ще бъде реализирана подмяна на съществуващ колектор с недостатъчен диаметър и проходимост ø 200 по ул. „Ивайло” до включване в ул.”Съединение”.
Подмяна на колектор ø200 с ø 400 по ул. „Еделвайс” от ул. ”Ален мак” до ул.”Марица”, с недостатъчен диаметър и проходимост.
Изграждане на преливник за облекчаване на „Главен колектор V“ минаващ по ул. „Шуменска комуна” в кръстовището на бул. „Ришки проход” и ул. „Шуменска комуна”.
Подмяна на канализационен клон ø 350 с ø 500 по ул. „Съединение” от ул. ”Битоля” до ул. ”Добри Войников” и по ул. “Д. Войников“ с недостатъчен диаметър и проходимост.
Присъединяване на канализационен клон 83 от ул „Д. Войников“ към главен клон І.
Подмяна на канализационен клон ø 200 с ø 315 по ул. „Димитър Благоев” от бул. ”Славянски” до бул. ”Симеон Велики” с недостатъчен диаметър и проходимост.
Подмяна на канализационен колектор III – десен бряг на р. Енчова ø 400 с ø 600 по ул. „Марица” от ул. ”Петър Парчевич” до ул. ”Васил Друмев”.
Подмяна на канализационен клон по ул. “Дедеагач“ до Главен клон І по ул. “Индустриална“.
Изграждане на канализационен клон по ул. „Ген. Ганецки” до ул. ”Раковска“ с ø 315.
Подмяна на канализационен клон ø 200 с ø 300 по ул. „Възрожденец” по ул. ”Свобода” до ул. ”Червени ескадрони“.
Канализация по ул.”Ален мак” от №70 до кръстовището с ул. ”Алеко Константинов с ø400.
Канализационна Помпена Станция „ЗИЕНО“.
Подмяна на участък от битово-фекалната канализация по бул. “Мадара“ ø 315. Подмяната се налага поради запушване на канализацията от коренища на тополи в участък от 200 м. Сега съществуващото положение този участък е отведен в прилежащата дъждовна канализация.
„Изпълнението на този проект ще подобри значимо работата на канализационната система на града“, каза Жанета Панайотова, управител на ВиК-Шумен. Планирана е симулация на хидравличния модел на Канализационната система на Шумен при условие на изпълнени предвидените в него инвестиции. Целта е да няма да има претоварени участъци от канализационната мрежа след изпълнение на предвидените в проекта мерки“, добави Панайотова.
Проектът за реконструкция и модернизация на канализационната система на Шумен се финансира от Европейски структурни фондове, „Околна среда 2014-2020 г.” по процедура BG161M1OP002-1.016 „Изграждане на ВиК инфраструктура”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зелен коридор“ за ваксинация днес
Следваща статияМанолова на консултациите с ИТН: Не е страшно да има правителство на малцинството
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here