дом Наблюдател Измамниците действат: Нови схеми за източване на пари по телефона и електронни...

Измамниците действат: Нови схеми за източване на пари по телефона и електронни пощи

0
ДЯЛ

Не отговаряйте на позвънявания от телефонен номер +35924512520! Това е нова схема за източване на пари. Не отговаряйте и на мейли, които ви съобщават, че ще получите пари от адвокат Кели Браун.

За нова схема за източване на пари от сметките ви за телефона, алармират опарили се от граждани. Според тях, ако ви звънят от телефонен номер +35924512520, за нищо не света не трябва да отговаряте на обаждането. Хиляди разпространяват във социалните мрежи призива за предпазване от бандитската схема.

Още една схема за балъци се шири из страната. Тя обаче се разпространява на имейли.
Ето какво гласи съобщението, което публикуваме без редакторска и коректорска намеса:
Изпратих ти това писмо преди месец, но не съм сигурен дали го имаш и не съм чувал от теб. Ето защо го повтарям отново. Аз съм адвокат, Kelly brown, личен адвокат на моя късен клиент, който умира при катастрофа със семейството си при пътуването до близката страна и аз получих мандат от банката му, за да осигуря на близкия роднина на неговия фонд (USD $ 13,580,000.00), затова се свързах с вас. След всичките ми неуспешни опити да намеря някой от близките си, реших да се свържа с вас. Ще ви хареса да се свържете с мен за повече информация.

С Най-Добри Пожелания.
Адвокат Kelly brown(Esq) …

Целта на електронното писмо е да събира личните ви данни, както и номерата на банковите ви сметки. Нали не вярвайте, че точно вие сте най-големият късметлия на света? Не се залъгвайте и не отговаряйте на такива мейли.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменци искат видеонаблюдение в детските градини и ясли
Следваща статияУвеличават финансирането на Археологическия музей във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here