дом Наблюдател Шуменци искат видеонаблюдение в детските градини и ясли

Шуменци искат видеонаблюдение в детските градини и ясли

0
ДЯЛ
Pixabay.com

След зачестилите случаи на агресия към децата в детските градини и яслите, родители обявиха искане за монтиране на камери. Само за една седмица в социалните мрежи се подадоха десетки сигнали, че върху децата им е упражнено насилие от страна на персонала. Това провокира вълна от недоволство. Тръгна и петиция, която родители от цялата страна подписват онлайн. От старта й до сега, в нея са се подписали 14 917 души, 300 от тях са отбелязали, че живеят в Шумен.
24shumen.com проведе анкета, която също затвърди общественото мнение, че видеонаблюдение е необходимо в детските градини. 40 от 50 анкетирани гласуваха „за”, 4 се обявиха против, а останалите 6 отговориха с „безразлично ми е”. Не липсваха й коментари на притеснените родители. „Аз съм за! Там наистина стават „чудеса“, които трябва да са обществено достояние. На който не му се работи, да си търси друго поприще. А родителите трябва да спрат да водят болните си деца на ясла или градина”, сподели един от анкетираните родители. Освен мнение, родителите изказаха й предложения за по-качeствен контрол. „Не само да се поставят камери, а те да бъдат достъпни до родителите от вкъщи за постоянен контрол, както се практикува в някои частни детски градини!”, беше предложено от загрижена майка.
Родителите настояват не само за поставянето на видеонаблюдение, а и за повече контрол върху методите на работа на възпитателите. Иска се и спиране на злоупотребите с пари, които се събират от родителите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДецата ни ядат масло с антибактериални и антигъбични препарати
Следваща статияИзмамниците действат: Нови схеми за източване на пари по телефона и електронни пощи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here