дом Общество Връчиха за пети път наградата „Розалина Трутман” в Шуменския университет

Връчиха за пети път наградата „Розалина Трутман” в Шуменския университет

0
ДЯЛ

Годишната изложба на студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” бе открита през миналата седмица в галерия „Университетска” в Педагогическия факултет на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, съобщиха от учебното заведение. „Това е годишният ни отчет пред вас и с гордост можем да се похвалим, че изпращаме една успешна година”, заяви проф. Валери Чакалов, ръководител на катедра „Визуални изкуства, теория и методика”. Той припомни, че студентите и преподавателите са показали своята продукция в три художествени галерии – в Габрово, Търговище и Добрич.
Деканът на ПФ проф. д.ик.н. Красимир Марков и проф. Чакалов обявиха носителите на наградата „Розалина Трутман”. Тя се връчва на изявени студенти в областта на визуалните изкуства. Осигурява се за пета поредна година от швейцарската фамилия Трутман, почитател на творчеството на българските студенти.
Носителят на наградата за цялостно представяне стана Борис Иванов, магистърски курс.

Наградата за графика бе за Йоана Стоянова, магистърски курс.

Наградата за пластика получи Добри Добрев, III курс.

Наградата за живопис спечели Елисавета Ангелова, магистърски курс.

За първи път бе дадена награда за керамика. Получи я Мариана Василева, I курс.

Поощрителна награда за живопис получи Надя Пеовска, магистърски курс, за графика – Мехмед Реджеб, I курс, за графика – Анастасия Панайотова, III курс, за живопис – Анелия Тодорова, I курс, за експериментална фотография – Ива Георгиева, магистър.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов: Фирмите по водния цикъл имат 14 дни да възстановят пропадналите пътни участъци
Следваща статияЗалесяват 274 декара нови гори в Шуменско, ще се садят само широколистни видове

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here