дом Наблюдател За лъжливите новини, истината и прошката

За лъжливите новини, истината и прошката

0
ДЯЛ

Шумен се оказа интересен град за създателите на т.нар. fake news (фалшиви новини).
На 15 октомври интернет сайтове публикуваха снимка на атрактивен 3D графит и съобщиха, че творбата е дело на шуменския младеж Стоян Петров, който живее в САЩ от десетина години.
Разпространението на новината тръгна мълниеносно по медиите, като се почне от водещите национални сайтове, публикацията бе споделяна стотици хиляди пъти и продължава да пълзи из социалните мрежи като змията от рисунката на стълбите. Екипът на 24shumen.com не се сдържа и също публикува хубавата новина. С което се оказа в капана, заложен от „майсторите“ на лъжите. Нямахме основание да се съмняваме, Шумен отдавна е доказан като град на талантливи хора във всяко поприще.
Редакцията поднася извинения на своите читатели, които заблуди, проявявайки наивност по детски. Това обаче е и добър житейски урок за младежкия ни екип, устремил се към високата и достижима цел – да станем най-добрите в това, което правим – шуменските новини!
Който е безгрешен, нека да хвърли камък…
А истината за графита е следната: Направен е от португалския художник Sfhir, който споделя във Фейсбук страницата си, че идеята му е била да нарисува Свети Георги и ламята в съвременен вариант и е направен по повод Международния фестивал на съвременното изкуство SIAC2.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Любомир Христов и заместниците му с приемен ден на 30 октомври
Следваща статияСловесна престрелка между съседи, плюнки и юмруци, заради… отворена врата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here