дом Пътища Започват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Започват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

0
ДЯЛ

Операцията по TISPOL от 9 до 15 октомври ще се проведе на територията на всички държави- членки.В рамките на седмицата ще се извършва контрол над товарните автомобили и автобусите. В проверките ще участват и служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Основните причини за възникване на инцидентите с участие на товарни автомобили и автобуси са неспазването на времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите.
По време на проверките служители на Пътна полиция ще следят за валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и дали е заплатена необходимата винетна такса. Ще се проверява дали водачите, които управляват са правоспособни. Ще се следи за управление на моторни превозни средства без лиценз или удостоверение за таксиметрова дейност, използвани за обществен превоз на пътници. Спрямо установените собственици на такива МПС, ще се вземат съответните мерки съгласно ЗМВР и Закона за автомобилните превози. Полицейски служители ще следят за нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества и транспортиране на крадени стоки, както и превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа добър час! Откриха новата учебна година във Факултета „Артилерия, ПВО и КИС” в Шумен (Снимки)
Следваща статияЧестито! Димитър Димитров е новият директор на театъра в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here