дом Общество На добър час! Откриха новата учебна година във Факултета „Артилерия, ПВО и...

На добър час! Откриха новата учебна година във Факултета „Артилерия, ПВО и КИС” в Шумен (Снимки)

0
ДЯЛ

Днес бе откриването на новата учебна година във Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“, който е основно научно и структурно изследователско звено на НВУ„Васил Левски“.

След полагането на традиционната клетва, полк. Сашо Евлогиев обяви учебната година за открита.

На откриването присъстваха зам.-кметът по образованието и науката д-р Найден Косев, зам.-областният управител инж.Петко Шаренков, зам.-ректорът на ШУ „Е.К.Преславски“ доц. Константин Константинов , омбудсманът д-р Иван Капралов и народните представители за област Шумен – д-р Румен Генов и Иван Иванов, както и председателят на съюза на военните ветераните – Мишо Йорданов.

Отец Димитър отслужи тържествен водосвет за здраве и успехи на всички студенти и преподаватели.

„През изминалата учебна година се обучаваха в ОКС бакалавър 155 курсанти в 6 военни специализации и 261 студенти в 5 граждански специалности. От тях 72 в редовна форма на обучение и 199 в задочна. В магистарска степен се обучаваха 35 студенти“, съобщи на откриването деканът на факултета полк. Сашо Евлогиев.

Факултетът е наследник на бившето военно училище в Шумен. Той разполага с добри преподаватели и модерна учебна и спортна база.За подготовката на студентите се грижат 4-ма професори, 15 доценти и 11 доктори. Практическите занятия и семинари се провеждат от 10 асистенти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТарикатка от Нови пазар се върза нелегално към енергото
Следваща статияЗапочват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here