дом Здраве Екоинспекцията извърши 83 проверки за месец, събра 5 287 лв. от нарушители...

Екоинспекцията извърши 83 проверки за месец, събра 5 287 лв. от нарушители през септември

0
ДЯЛ

Експертите от РИОСВ- Шумен извършиха 83 проверки през септември. От тях 47 са планови, а 36 извънредни. Проверени са 81 обекта. За периода са постъпили 9 сигнала, по 7 са предприети действия, а по два предстоят проверки. Издадени са 11 наказателни постановления, с които са наложени 5 глоби и имуществени санкции за 3350 лв. и 6 текущи месечни санкции за наднормено замърсяване на отпадъчните води от предприятия за 250 лв.
Събраните суми от екоинспекцията за септември са 5 287 лв. От тях по наложени имуществени санкции и глоби са 2 189 лв., в т.ч. 1 100 лв. събрани от НАП. Разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти са 2 478 лв. Общините с най-големи приходи от наложени санкции са Попово – 744 лв. ,Опака – 675 лв. и Шумен –444 лв.
Извършени са и 15 извънредни проверки в търговски обекти на територията на РИОСВ- Шумен за пуснати на пазара полимерни торбички. Не са констатирани торбички, които не отговарят на изискванията на чл. 4, ал. 1 от Наредба за определяне реда и размера за заплащане на продуктова такса.
От екоинспекцията са извършени планови комплексни проверки на ГПСОВ на Шумен, на предприятието за производство на слънчогледово масло „Плиска ойл“ ООД и на завода за фаянсови плочи и теракот „Дюра-тайлс“ в Нови пазар. При тях не са установени замърсявания на околната среда и нарушения на действащите разрешителни режими и документи.
При текущи проверки са дадени предписания на Регионално депо за неопасни отпадъци с оператор община Търговище, стопанисвано от ОП БКС-Търговище за предоставяне на информация за планираното изграждане на клетка 2 на депото. Искане за предоставяне на документи по условие 5.“Управление на околната среда“ е отправено към „Хибриден център по свиневъдство“ АД –инсталация за интензивно отглеждане на свине в Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОперация TISPOL в действие! Следят за нарушения на пътя (снимки и видео)
Следваща статияКметът на Никола Козлево: Общината ще помага на новия кмет на Цани Гинчево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here