дом Общество Дупки трошат коли, монтьори потриват ръце

Дупки трошат коли, монтьори потриват ръце

2
ДЯЛ

Пръсната гума, скъсан накрайник, тампони на гърне и изкривени джанти поправят шуменски монтьори вследствие на дупки по пътищата в Шуменско, установи репортерска проверка на 24shumen.com. В сервизите в града отчитат ръст на повреди по автомобила, заради лошите пътища. „Хората идват със сходни проблеми, изкривени джанти, скъсани накрайници, някои не успяват да стигнат до сервиза и ги караме с Пътна помощ”, обясни Г.М. собственик на един от сервизите в града.

Цената на ремонта е следващата изненада за шофьорите. В зависимост от марката, водачите трябва да си приготвят суми от 50 до 500 лева.
„Ако повредата е козметична, хората ще платят по-малко, ако обаче има проблеми по ходовата част, тогава ще трябва да се бръкнат по-дълбоко”, каза още монтьорът.
Има обаче и вариант, в който е възможно ремонтът ви излезе безплатно.
За да имате право да подадете иск, който да ви обещети, следва да са налице няколко обстоятелства, съветват от Съюза на българските автомобилисти.
Например, нанесена е повреда върху вашия автомобил при попадане на необозначена и необезопасена дупка на пътния участък – най-често спукана гума и изкривена джанта. В резултат на това вие търпите имуществени вреди, изразяващи се в разходи по отстраняването на повредата.
Вторият вариант е в случай на противоправно действие или бездействие. Зад тази предпоставка се крие неизпълнението на задължението от страна на Общината да обезопаси движението по пътищата и да ги ремонтира своевременно, т.е. в повечето случаи отговорността е за виновно бездействие от страна на задълженото да извърши действието лице. И тъй като Общината е юридическо лице, то нейната отговорност е за действията и бездействията на нейните служители.
Ако сте пострадали в резултат на дупка на пътното платно или върху автомобила Ви са нанесени имуществени вреди, то тези вреди подлежат на обезщетяване от собственика на пътя или от задълженото да поддържа и ремонтира пътя лице. Това са съответната Община по отношение на поддържането и ремонта на общинските пътища и Агенция „Пътна инфраструктура” – за републиканските пътища.
Който и начин да изберем обаче, със сигурност авария на пътя в горещите летни дни е неприятно преживяване за шофьорите, което коства време, нерви и доста „поздравителни адреси” по майчина линия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСело Бяла река празнува! Видни депутати уважиха събитието
Следваща статияБелокопитово пее и танцува, почетен гост на празника е областният управител на Шумен Стефан Желев

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here