дом Общество Дрифтаджия с BMW отнесе яко наказание – 3 000 лв. глоба и...

Дрифтаджия с BMW отнесе яко наказание – 3 000 лв. глоба и 12 месеца без книжка

1
ДЯЛ

Шуменец, дрифтирал посред нощ с „бавареца“ си в областния град, отнесе глоба от 3 000 лева. Заради безотговорното си поведение остана и без шофьорска книжка. Водачът Г.К. е обжалвал наказателното постановление на Началник сектор към ОД на МВР – Шумен, сектор „Пътна полиция“, но то бе потвърдено от Шуменския районен съд.
На 08.03.2017 год. около 01.08 часа Г.И.К. управлявал лек автомобил марка “БМВ 318 И ” с рег. № Н 1330 ВК, като се движел в Шумен по бул.“Симеон Велики“, след кръстовището с ул.“Алеко Константинов“ в посока към пл.“България“. Първоначално при преминаването си през кръстовището, образувано от бул.“Симеон Велики“ и ул.“Алеко Константинов“ водачът приплъзнал гумите на автомобила и по този начин, чрез дрифт се завъртял два пъти в кръстовището. След като продължил движението си по ул.“Алеко Константинов“ продължил да приплъзва автомобилът, като чрез дрифт автомобилът се движел през четирите ленти за движение от ляво на дясно и обратно. В това време в лявото платно на ул.“Алеко Константинов“ спрямо посоката на движение на автомобила на жалбоподателя, бил паркиран полицейски автомобил, в който се намирали свидетелите Ц.П.К. и М.И.Р., и двамата служители в сектор Пътна полиция при ОД на МВР Шумен. Полицейският автомобил веднага бил насочен към лентата за движение на Г.К., като в момента в който автомобилът се намирал перпендикулярно на платното за движение, през отворения прозорец на предната врата на автомобила, свидетелят М.Р. с ръка подал сигнал за спиране към водача, като в същото време с автомобила възпроизвели светлинен и звуков сигнал. Въпреки това обстоятелство жалбоподателят минал непосредствено пред полицейския автомобил, като го заобиколил и без да спре, ускорил движението си и се отдалечил. След извършена служебна справка бил установен собственика на автомобила и бил открит и самия шофьор.
На водача бил съставен акт за установяване на административно нарушение №251 от 13.03.2017 год., който му бил връчен и подписан от него, като изложил, че няма възражения.
Издадено му било и наказателно постановление, в което освен 3 000 лв. глоба за използване на пътя не по предназначение, има и 120 лв. санкции за осуетена проверка и непредставени документи. Пред ШОС Г.К. заявил, че настилката била мокра и хлъзгава и той не успял да овладее автомобила си на завой. Полицаите обаче свидетелствали, че същата вечер не е валяло и е няма как пътят да е бил мокър. Освен това „свиренето“ на гумите се чувало много силно. Виновният водач си признал, че не спрял, защото имал вече издадени актове за нарушения, които не бил платил.
Присъдата подлежи на обжалване пред Административния съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПравославната църква почита Св. Сава Освещени, празнуват 25 красиви имена
Следваща статияСлед поредица жалби: Мая Манолова лично инспектира разпределението на средства в Хитрино

1 коментар

  1. Две вечери подред (прибирам сина си от училище по едно и също време) около 18:20, след кръстовището на пазара до към Практикер, се явяват фучащи на слалом коли. Вчера Ярис, днес Вектра. При, че всички се движим с около 50, тези коли с висока скорост криволичеха приз трите платно. Как не се изтрещя Вектрата на новото кръгово – просто шанс. Време е целият участък от пазара, до Тракия да се контролира с камери и радари. 1/10 от водачите в Шумен ще останат без книжки…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here