дом Спорт Днес Шумен се превръща в столица на баскетбола

Днес Шумен се превръща в столица на баскетбола

0
ДЯЛ

Шумен ще се превърне днес в столица на баскетбола. От 17.30 часа в Мача на звездите „Арена Шумен“ посреща най-добрите родни баскетболисти и легендарни имена от отбора на „Фикосота“ от сезон 1997/1998 година. Играчите са разпределени в два отбора – „Зора“ и „Златна Добруджа“.
Цената на билетите е 12 лева. Те могат да се закупят от касите в зала в зала „Арена Шумен“ и мрежата центрове на „EasyPay“ или онлайн от epaygo.bg/7864928101.
Отборите на „Зора“ и „Златна Добруджа“ ще застанат един срещу друг в XVI-ото издание на Престиж Maч на звездите, което е организирано от „СпортЛаб“ ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен.
На мястото на отпадналия Иван Лилов влиза 17-годишен шуменец. Голямата надежда Мартин Йорданов от „Черно море-Тича“ ще влезе в отбора на „Златна Добруджа“ и ще дебютира в Престиж Мача на звездите.
Младокът ще може да играе за пръв път срещу баща си Илиан Йорданов – Пилето, който пък ще защитава цветовете на тима на „Фикосота“.
По религиозни причини отпадна центърът на „Рилски спортист“ Малик Диме. Сенегалецът е ревностен мюсюлманин и спазва пост, който не му позволява да се храни и пие през деня, нито да пътува. Съотборникът му Джейлан Дженкинс пък е контузен и също ще освободи мястото си в състава на „Зора“. Вместо двамата на терена ще се появят други играчи, непопаднали във вота на феновете.
По време на петчасовото шоу президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков ще награди легендарни шуменски баскетболисти.
Срещата може да гледате в пряко предаване в канала на Баскетбол ТВ и в сайта на официалния партньор на Престиж Мача на звездите – sportal.bg. Телевизионен партньор на баскетболното шоу е БНТ, която ще излъчи на живо двубоя.
Снимка: Община Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтотици шуменци се помолиха за здраве в храма „Свето Възнесение Господне“ (снимки)
Следваща статияIn memoriam: Почина актрисата Виолета Гиндева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here