дом Общество Детските градини минават на делегиран бюджет от 1 март, Общинската телевизия започва...

Детските градини минават на делегиран бюджет от 1 март, Общинската телевизия започва 24-часови предавания

0
ДЯЛ

Въвеждането на делегиран бюджет за детските градини в община Шумен от началото следващата година беше една от дискусионна точка от дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет в Шумен. Живка Тонева (БСП) представи притесненията на работещи в системата – общинският стандарт за едно дете, който се повишава от 710 лв. на 720 лв. няма да бъде достатъчен за покриване на увеличените разходи за ток, вода, храна; ремонтите и охраната остават извън делегираните дейности; може да има проблеми при воденето на счетоводството; срокът за въвеждане на делегиран бюджет е много къс, за да се изпълнят необходимите организационни мерки. Ресорният зам.-кмет Найден Косев заяви, че разходният стандарт е достатъчен, започнато е и обучение, което ще продължи. На практика делегираните бюджети ще влязат в сила от 1 март, защото се предвижда до 28 февруари по специална формула да се изчислят бюджетите на всяка детска градина.
Съветниците единодушно гласуваха и искането Общинската телевизия „Шумен” да премине на 24-часова програма. Беше решено и да се разсрочи в рамките на две години изплащането от ДКТ „Васил Друмев” на суми по Такса „Битова отпадъци”, неплатени през периода 2011-2012 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Не на скъпата вода в Шумен”: Общински съветници настояват за връщане на старата цена
Следваща статияИнж. Юлиян Пенчев Вълчев е новият директор на ОП “Общински жилища и имоти“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here