дом Общество Готвят нови правила за определяне цената на водата, ще плащаме такса „солидарност“

Готвят нови правила за определяне цената на водата, ще плащаме такса „солидарност“

0
ДЯЛ

Държавата се готви да промени правилата за определяне цената на водата от догодина. Тя ще се състои от три компонента. Освен самото потребление ще се плаща и фиксирана такса водомер, но и още една такса – „солидарност”. От нея ще се заделя във фонд за подпомагане на ВиК операторите в най-малките населени места, съобщи bTV. Подготвя се и социална тарифа. Най-бедните ще могат да ползват кубик и половина на човек на месец за 1,50 лв. Припомняме, че от 1 януари, кубик вода ще струва на живущите в Шуменска област 3,298 лв.
Цената на водата ще продължи да расте и в следващите години според бизнес плановете на ВиК операторите. В случай че не направят заявените инвестиции, цената на водата ще бъде коригирана надолу чак през 2020 г.
Снимка: Pixabay
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменци прекараха почивния ден на Паметника (снимки)
Следваща статияЕдна катастрофа, 370 дни в кома и една мечта…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here