дом Общество Една катастрофа, 370 дни в кома и една мечта…

Една катастрофа, 370 дни в кома и една мечта…

0
ДЯЛ
Снимка: Facebook

Една катастрофа може да промени живота, който си градил, който живееш и който искаш да живееш. Една катастрофа може дори да ти отнеме живота или да го унищожи завинаги. Една катастрофа, случила се на 17 януари 2010 година преобръща живота на едно младо момче и неговото семейство. Преди 7 години Дарин Тодоров оцелява след тежък инцидент, когато на път за Каварна на магистрала “Хемус” се блъска с автомобила си в ТИР, спрял в аварийната лента и удря фатално главата си. Преди това е направил маневра за да избегне дупки на пътя и така губи управлението на возилото. Момчето, което е било в с него и е свидетел на катастрофата е разказал, че Дарин е карал с около 70 км, от дупките обаче се пука задната гума, колата започнала е да се върти и така се е забила в ТИР-а.
Лекарите се борят няколко дни за живота му, но след това той изпада в будна кома. Единственото, което остава за неговите близки е да чакат и да се молят Дарко да се събуди. 370 дни той прекарва в реанимацията на болница „Света Анна” във Варна.
Приятели на семейството насочили Дарко и майка му към клиника в Германия, където лекари откриват много гной в белите му дробове.
Немските специалисти дават голям шанс за Дарко да се възстанови и те остават там, за да може отново 29-годишният футболист да се вдигне на крака.

Майката на Дарко разказа за 24shumen.com, че резултатите вече са видими, той се опитва да ходи сам. Допълни още, че лечението на сина й струва 1 580 евро на месец. Тя работи на две места, за да осигури квартира, храната, пътните разходи и лечението на момчето.
„Трудно ми е, тежко е, но резултатите са видими. Няма да мръдна от тук докато той не се оправи!”, категорично заяви пред 24shumen.com Даниела Тодорова.

Тя сподели още, че преди катастрофата а и сега Дарко е слънчев и весел. Успява да пребори трудностите и сега продължава да го прави. „Даро е силен характер и тук немските специалисти го нарекоха Машината. Дарко не ми е син, той първо ми е приятел а после ми е син”, развълнувано добавя майка му.

Снимка: Facebook

Дарин Тодоров започва първите си стъпки във футбола в детско-юношеската школа на „Волов“ (Шумен). По-късно талантът му е забелязан от скаути на Левски и той преминава в школата на „сините“. През 2006 година е част от отбора, спечелил шампионата за родени през 1987 година. В края на 2005 година е повикан за пръв път в юношеския национален отбор по футбол и до 2007 година неизменно присъства в състава.

Снимка: Facebook

През есенния полусезон на 2007-2008, на 18-годишна възраст, той играе в А група за „Спартак” (Варна), където записва 14 мача. През зимата напуска „Соколите“ и доиграва сезона в родния „Волов”. След това преминава в Несебър, където прекарва есенния полусезон на 2008 година, но заради контузия изиграва само 3 мача. През януари 2009 година се връща за втори път във „Волов” и с 4 гола в 13 мача, помага на отбора да се спаси от изпадане във „В” група. През есента на 2009 година играе в 14 мача и реализира 2 гола за шуменци. Единствената мечта на Дарко е един ден отново да се завърне на терена.


На 26 декември в Шумен се проведе Коледен турнир в подкрепа на Дарко, в него се включиха 12 отбора и събраха над 1 500 лева, които ще предадат на семейството за Дарко.
Нека заедно да помогнем на мечта, която крепи не само Дарко, а и неговото семейство и приятели да стане реалност.

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:
Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева – BG31UNCR70001519456109 – BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро – BG74UNCR70001519456111 – BIC: UNCRBGS

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГотвят нови правила за определяне цената на водата, ще плащаме такса „солидарност“
Следваща статияОтбелязваме Международния ден на киното

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here