дом Общество Годината стартира: Горивата в Шумен отново най-скъпи

Годината стартира: Горивата в Шумен отново най-скъпи

1
ДЯЛ

Голямото пътуване около Коледните и Новогодишните празници приключи, хората се върнаха към ежедневните си задължения, а цените на горивата в Шумен задържаха високите си стойности от декември насам. Към днешна дата областта държи първенството в класацията за най-скъпи горива, сочи справка в сайта fuelo.net, който следи ежедневно цените на горивата във всички бензиностанции в страната. Спрямо последните шест месеца на изминалата година цената на дизела се е повишила с 11 стотинки за литър или с 5,6%. Средната цена по бензиностанциите в момента е 2.09 лв. за литър, a в Шумен – 2.13 лв. за литър. Най-евтино дизелът се е предлагал в края на юли – 1.96 лв/л.
Повече плащаме и за бензин спрямо летните месеци. Средната цена на най-масовия А95 в момента е 2.08 лв за литър, като на редица бензиностанции в Шумен горивото се предлага по 2.12 лв/л. Най-евтино ни е струвал бензинът в края на август – 2 лева за литър.
При пропан бутана повишението на цената е с 9 ст. за литър за последните шест месеца. Междувременно суровият петрол тип „Брент“ надмина 65 долара за барел на световните борси, наближавайки най-високите си нива от средата на 2015 г. насам.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНепълнолетен се разхожда с чай за пушене и амфетамини в джоба
Следваща статияПри съседите: 77-годишна жена метна от терасата 1 600 лв. на „полковник Тодоров“, за да залови ало измамник

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here