дом Криминале При съседите: 77-годишна жена метна от терасата 1 600 лв. на „полковник...

При съседите: 77-годишна жена метна от терасата 1 600 лв. на „полковник Тодоров“, за да залови ало измамник

0
ДЯЛ

Мним полковник е измамил по телефона възрастна жена от Търговище. Тя е дала на „служител на реда“ 1 600 лева, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. Самотно живеещата 77-годишна жена получила обаждане по стационарния си телефон, в което мъж, представящ се за полковник Тодоров, помолил за съдействие. Жената трябвало да помогне на властите в операция по задържане на извършители на телефонни измами. Мнимият полковник дал указания тя да събере пари и да ги хвърли през балкона на жилището си. Обещано й било, че по-късно сумата – 1 600 лева, ще бъде върната. Жената била предупредена от съображения за сигурност да се скрие във вътрешността на апартамента, за да не пострада при евентуална стрелба. Случаят се разследва в досъдебно производство.
Това е първият случай на телефонна измама в Търговищко за новата година.
От полицията апелират при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно да потърсят свои близки и в никакъв случай да не дават пари на непознати. Напомняме, че в България всички институции прилагат еднакви стандарти в работата си по платежни операции – разплащания се извършват на специално определени места, в работен ден и установеното работното време, като винаги се сверяват личните данни и се издава документ.
Снимката е илюстративна
Снимка: Ройтерс
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГодината стартира: Горивата в Шумен отново най-скъпи
Следваща статияРаботилница за родители „произведе” 14 майки и един татко

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here