дом Икономика Вдигат пенсиите с 5%

Вдигат пенсиите с 5%

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

С 5% ще бъдат вдигнати пенсиите от 1 юли, реши днес на заседание Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ).
Увеличението важи за пенсиите отпуснати до 31 декември 2020 година.
Решението е в изпълнение на разпоредбите на чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване (КСО), според който пенсиите, отпуснати до 31 декември на предходната година, се осъвременяват ежегодно от 1 юли с процент, равен на сбора от 50% от нарастването на осигурителния доход и 50% от индекса на потребителските цени през предходната календарна година.
На същото заседание беше решено от 1 юли тази година социалната пенсия за старост да нарасне също с 5% и от 141.63 лева да се увеличи на 148.71 лева, съобщиха от НОИ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМОН: Успехът на матурите се запазва въпреки дистанционното обучение, положителна тенденция в Шумен
Следваща статияВасил Божков: Не съм давал подкупи, бях рекетиран!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here