дом Наблюдател Вдигат паметник на Иван Вазов в Плиска

Вдигат паметник на Иван Вазов в Плиска

1
ДЯЛ

Паметник на Иван Вазов ще бъде открит на 25 ноември в Двора на кирилицата в Плиска, съобщиха за 24shumen.com от културно-историческия комплекс „Двор на кирилицата“.
Бюстът ще бъде поставен в Алеята на поетите и писателите, които творят на буквите, създадени от Кирил и Методий.
Паметникът е дело на скулптора Борис Борисов от Велико Търново, който е направил и монумента на Алеко Константинов на Витоша.
На 25 ноември Варненският владика Йоан ще отслужи тържествен водосвет, след което ще има рецитал по стихове на Вазов, а посетителите ще чуят и стихотворението за Климент.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНашите футболистки гостуват на пловдивчанки
Следваща статияСтуденти от ШУ търсят астероиди, ще кръщават откритите от тях обекти

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here