дом Общество Бъдещи икономисти от Шумен с награда за предприемачество

Бъдещи икономисти от Шумен с награда за предприемачество

0
ДЯЛ

Награда за най-добър екип и професионално обслужване получиха ученици от Професионалната гимназия по икономика /ПГИ/ в Шумен за пресъздаденото от тях Бюро по труда към Агенцията по заетостта. Отличието бе връчено на XXII-рото издание на Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач”,в Пловдив, съобщава сайтът на Агенцията по заетостта /АЗ/.
За първи път в историята на форума бе регистрирана тренировъчна фирма в областта на трудовото посредничество. Това е „Мечтана реализация” ООД, представена от ПГИ Шумен с ментор началникът на отдел „Посреднически услуги” в шуменското бюро по труда Даринка Златева.
Учебно–тренировъчното предприятие бе създадено от гимназистите с основна дейност посреднически услуги за работодатели и търсещи работа лица с цел насърчаване на заетостта, реализация на пазара на труда, професионално ориентиране, обучение на възрастни и консултиране за включване в програми и проекти за заетост, уточняват от АЗ.
„Тренировъчната фирма бе създадена в началото на годината. Целта е предоставяне работа на безработни лица, които да бъдат свързвани с работодатели. Учениците работиха с желание и енергия. И резултатите бяха оценени на форума в Пловдив”, заяви за 24shumen.com Даринка Златева, ментор по проекта.
Няма как да не съм удовлетворена от представянето. Младите хора проявиха изключителен интерес към начинанието и заслужиха грамота и купа, каза още Златева.
Над 800 от 117 тренировъчни компании в различни сфери от България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия водиха преговори, сключваха сделки и се състезаваха в 16 конкурса, сред които за щанд, за екипи, за професионално обслужване, за каталог и рекламни материали, за уеб сайт, за презентация, за най-добра банка и др.
Снимка: Бюро по труда – Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПразнична вечер по проекта “Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция” в Шумен
Следваща статияФинансират 16 екопроекта в област Шумен по ПУДООС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here