дом Общество Финансират 16 екопроекта в област Шумен по ПУДООС

Финансират 16 екопроекта в област Шумен по ПУДООС

0
ДЯЛ

16 малки екопроекта в област Шумен получават финансиране от Националната кампания „Чиста околна среда“. Това съобщиха от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).
Община Шумен печели два проекта за по 10 000 лева. По проекта „Еко спорт“ ще се изгради фитнес площадка в центъра на село Васил Друмев. Квартал „Дивдядово“ ще се сдобие с място за стрийт фитнес. В пространството ще се монтират и две пейки.
Три от проектите ще се реализират на територията на община Каспичан. Първият предвижда създаване на парково пространство около църквата „Св. Панталеймон“ в общинския център. Другите два ще се осъществят в Плиска и село Върбяне. Това са „Плиска – зеленият град“ и „Изграждане на зона за отдих и формиране на екологична култура в село Върбяне“.
Нова спортна площадка ще се построи в двора на закритото училище в село Троица, община Велики Преслав.
Детски кът сред природата ще се изгради в село Вълнари, община Никола Козлево.
Девет проекта на училища от шуменско получават финансиране до 5 000 лева. Финансиране за реализиране на малки екопроекти получават СУ „Сава Доброплодни“, Средношколско общежитие „Младост“ и Детска градина „Смехорани“ в Шумен, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смядово, СУ „Панайот Волов“ в град Каспичан, ОУ „Христо Ботев“ в село Каспичан, ОУ „Пенчо Славейков“ в село Марково, детските градини в квартал „Макак“ и село Черенча.
Всеки от класираните проекти ще получи официално писмо с указания и проект на договор, уточняват от ПУДООС.
В тазгодишната кампания са одобрени 475 от постъпилите 1 804 проекта от цялата страна. Бюджетът за реализиране на спечелилите е 3 500 000 лева.
Снимка: pudoos.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБъдещи икономисти от Шумен с награда за предприемачество
Следваща статияСмядово стяга тежки чевермета за общинския събор „Да запеем заедно“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here