дом Общество Ансамбъл „Добруджа“ и изпълнители от Украйна са гвоздеят в програмата на събора...

Ансамбъл „Добруджа“ и изпълнители от Украйна са гвоздеят в програмата на събора в Плиска

0
ДЯЛ

Ансамбъл „Добруджа“ и изпълнители от Украйна са гвоздеят в програмата на традиционният събор в Плиска на 2 май. Празничният концерт започва в 18.00 часа на площада пред паметника на Свети Цар Борис I Покръстител. На сцената ще се изявят и местни групи.
Отбелязването на 1 112 години от успението на владетеля Покръстител започва в 9.30 часа със Света литургия в Голямата базилика.
От 13.00 часа в Националния историко-археологически резерват „Плиска“ ще се открие публична дискусия на тема „Бележити владетели на първопрестолна Плиска“. Час по-късно на същата тема ще се проведе и Ученическа викторина.
В 20.30 часа е тържествената заря.
Честването на успението на Св.Цар Борис I Покръстител в Плиска започва ден по-рано с масово кръщене на деца в бабтистерията на Голямата базилика.
Организатори на събора са Община Каспичан, кметство Плиска със съдействието на Варненска и Великопреславска митрополия, НИАР „Плиска“ и Асоциацията на българите по света – клон Варна.
Снимка: Кметство Плиска
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГайдари ще се надсвирват на Национален конкурс в Нови пазар
Следваща статияКултурната панорама на Община Шумен за месец май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here