дом Култура Гайдари ще се надсвирват на Национален конкурс в Нови пазар

Гайдари ще се надсвирват на Национален конкурс в Нови пазар

0
ДЯЛ

За 17-а година Нови пазар ще бъде домакин на Националния конкурс за гайдари и инструментални камерни състави „Вълшебни ритми“ от 2 до 4 май, съобщиха от общинска администрация.
Престижният конкурс, с международно участие, е под патронажа на кмета на града. Организатори са Министерството на културата, Община Нови пазар и Народно читалище „Христо Ботев 1872“.
Целта на творческата надпревара е издирване и популяризиране на нови талантливи дарования, посветили се на фолклорното изпълнителско изкуство и стимулиране на високо професионално майсторство и художествен вкус.
Тържественото откриване е предвидено на 2 май от 13.00 часа. Конкурсната програма ще продължи два дни. Своето изкуство ще представят индивидуални изпълнители на висока /джура/ гайда и ниска – каба гайда. След тях са изпълненията на инструментални камерни състави.
Според статута на конкурса, победителите ще бъдат отличени от професионално жури, с първа, втора и трета награда. Предвидени и специални награди за добри постижения.
Гала-концертът на лауреатите е на 4-ти май.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтбелязваме 1 май – Международния ден на труда
Следваща статияАнсамбъл „Добруджа“ и изпълнители от Украйна са гвоздеят в програмата на събора в Плиска

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here