дом Общество Янко Йорданов положи клетва като кмет на община Велики Преслав

Янко Йорданов положи клетва като кмет на община Велики Преслав

0
ДЯЛ

Янко Йорданов от ПП ГЕРБ положи клетва като кмет на Велики Преслав. На тържествената сесия в понеделник се заклеха общинските съветници и двама кметове на села от общината.
На церемонията новоизбраният градоначалник прие символите на града от бившия кмет Александър Горчев.
Анелия Асенова бе избрана за председател на Общинския съвет в старопрестолния град. Тя ще ръководи разпоредителния орган за втори мандат.
На тържествената сесия присъства областният управител на Шумен проф. Стефан Желев.
Янко Йорданов спечели кметския стол на Велики Преслав след балотаж срещу Христо Кюркчиев от ДПС. На втория тур на местните избори Йорданов постигна убедителна победа, като събра 66.97% от одобрението на жителите на общината. За Кюркчиев гласуваха 33.03%.

Общинските съветници в старата столица са 17. От тях шестима са от ПП ГЕРБ. По четири мандата спечелиха БСП и ДПС. С двама съветници остана Коалицията „Алтернативата на гражданите“, а един мандат има ПП БЗНС.
Снимки: Община Велики Преслав
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБожидар Тодоров е носителят на наградата „Проф. дин Рашо Рашев“
Следваща статияЦистерна със сода се обърна край Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here