дом Общество Шуменци са дишали мръсен въздух в три поредни дни

Шуменци са дишали мръсен въздух в три поредни дни

0
ДЯЛ

В няколко поредни дни Шумен е отново сред градовете рекордьори по мръсен въздух в страната. Това сочи справка в Изпълнителната агенция по околно среда.
Шуменци изпратиха 2018-та година с превишени стойности на фините прахови частици в въздуха и посрещнаха новата година по същия начин.
Най-голямо превишение на фини прахови частици в атмосферния въздух е имало на 31 декември – 1.63 от допустимата норма. Това е с 0.62 повече в сравнение с 30 декември, когато нормата е надхвърлена с 1.01 път.
Вчера превишението е било 1.35 пъти повече от допустимите стойности.
Сред най-замърсените градове са още София, като най-голямо замърсяване в столицата е отчетено в кварталите „Хиподрума“ и „Надежда“. Най-лош за дишане вчера в Русе е бил въздухът в квартал „Възраждане“. Повече от допустимото фини прахови частици е имало в райони от Варна, Пловдив, Плевен, Враца, Горна Оряховица. Най-мръсният въздух вчера са дишали жителите на Видин. Там превишението на фини прахови частици е било 2.15 пъти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроектобюджетът на община Шумен за 2019 година – с минус 2 600 000 лева
Следваща статияБЧК ще подпомогне с пакети с храна 10 580 нуждаещи се от областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here