дом Общество Шуменски ученици с награди от първото младежко състезание „Електрониада 2019“

Шуменски ученици с награди от първото младежко състезание „Електрониада 2019“

0
ДЯЛ

Отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ в Шумен зае трето място в първото издание на младежкото състезание „Електрониада 2019“. Това съобщиха от учебното заведение в Шумен.
Надпреварата се проведе на 16 февруари в Техническия университет „Ангел Кънчев“ в Русе.
Първият шуменски отбор в състав Денис Мустафов, Денислав Бориславов и Александър Ганчев се състезаваха в конкуренцията на още 11 отбора от Горна Оряховица, Плевен, Разград, Русе. С 96 точки от общо 100 шуменските ученици се подредиха трети.

Вторият отбор на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ в състав състав Стоян Цветанов, Даниел Рачев и Калоян Маринов, също се представиха успешно и получиха сертификати за постигнати отлични резултати и индивидуални награди от Русенския университет.
Ръководители на двата отбора са инж. Недялка Йорданова и инж. Иван Николов.

„Електрониада 2019“ се проведе в два състезателни кръга – теоретичен и приложен, с общо времетраене 3 астрономически часа. В теоретичния кръг отборите отговарят на две серии от по 10 въпроса в областта на електротехниката и електрониката. В приложния кръг участниците преминават през 4 етапа: Запояване – изработване на електронна схема по предварително задание; Алгоритъм – синтезиране на алгоритъм за работа на електронната схема;
Програмиране – създаване на програма на езика Processing за управление на електронната схема чрез Arduino Uno, и Тестване – тестване на електронната схема и измерване на конкретни величини. В края на състезанието учениците демонстрират разработките си пред жури.
Организатори на състезанието са катедра „Електроника“ от факултет „Електротехника, електроника, автоматика“ на Русенския университет, а спонсори са водещи фирми в областта на електрониката.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвария остави района на „Пети полк“ без вода
Следваща статияПоради мъгла видимостта в Шуменско е ограничена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here