дом Общество Шуменски медици в подкрепа на д-р Димитров, пуснаха го с мярка „подписка“

Шуменски медици в подкрепа на д-р Димитров, пуснаха го с мярка „подписка“

0
ДЯЛ

Десетки медици и граждани се събраха днес на протест пред сградата на МБАЛ в областния град, за да подкрепят доктора от Пловдив, който застреля крадец в дома си, предаде репортер на 24shumen.com. Те настояха рентгенологът д-р Иван Димитров, задържан за убийството на рецидивиста Георги Джевизов – Жоро Плъха, да бъде освободен. Според протестиращите, на случая трябва да се гледа като неизбежна самоотбрана, а не като на предумишлено убийство. Междувременно стана ясно, че съпругата и децата на обвинения медик не са били в дома си по време на престъплението. По данни на прокуратурата лекарят е наблюдавал кражбата на Жоро Плъха в продължение на 30 минути от гаража си до Областната управа в Пловдив и е стрелял с предварително зареден пистолет „Валтер“, незаконно притежаван.
„Не е имало съучастник на крадеца. Опитът за кражба в гаража е извършен само от убития. Това се установи след иззети записи от камерите и показанията на обвиняемия. Категорично сме установили и настъпилия сблъсък в двора на кооперацията“, заяви Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив. „С незаконно притежаван пистолет Валтер, при побягването от страна на Плъха настъпва сблъсък, при който обвиняемият стреля. Следва хвърляне на предмети по обвиняемия доктор от страна на крадеца. Лелята на обвиняемия и негов приятел са съобщили, че е нападнат с метална тръба, нож и табела. Обвиняемият променя версията си три пъти. Стреляно е от упор“, заявиха от органите на реда. „Плъха е избягал и е починал на мястото, на което е открит. Обвиняемият е звъннал на своя приятел, като е поискал от него да се заличат всички следи от гилзи и кръв. Пистолетът не е открит“, каза още Попов.
„Хората имат право да протестират, но първо трябваше да бъдем чути“, бяха категорични от Прокуратурата.
Дали има неизбежна отбрана ще се изясни в хода на едно достатъчно пълноценно разследване.
Докторът бе освободен преди минути след направени пълни самопризнания срещу мярка за неотклонение “подписка”. Не съм убиец, трябваше или аз, или той. Така обясни действията си пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, на излизане от ареста. Медикът каза, че е бил наръган на две места в крака.
Ето и установените от прокуратурата в хода на разследването факти:
Вечерта на 01/02 март 2018 г. д-р Иван Димитров е бил сам в дома си. Съпругата и децата му били извън Пловдив, в село Крумово.
Около 01.30 ч. на 2 март той забелязал, че в гаража му свети, а впоследствие осветлението угаснало и вратата била открехната. За да провери какво се случва, около 02.00 часа д-р Иван Димитров се облякъл, взел незаконно притежавания от него пистолет, с боеприпаси в пълнителя, напуснал апартамента и излязъл навън, в двора на кооперацията.
На вратата на своя гараж се засякъл с Жоро Джевизов, който бил сам и не се подчинил на думите на обвиняемия да спре, нито на произведения от него изстрел. Вместо това Джевизов опитал да се измъкне и избяга, като започнал да замеря доктора с различни предмети, при което последният бил наранен над глезена.
От своя страна д-р Иван Димитров започнал да стреля по Жоро Джевизов, докато патроните в пълнителя на пистолета му привършили. Един от куршумите улучил пострадалия в гърдите, но той успял да избяга и да се добере до мястото, където е намерен сутринта.
Смъртта му настъпила в резултат на остра кръвозагуба, вследствие на прострелването, при което куршумът е засегнал белия му дроб.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТийнейджър сви от магазин бутилка уиски, „замези“ и с две луканки
Следваща статия„Твоите 25 причини да избереш България“: Шуменец сред финалистите в конкурса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here