дом Политика Четин Казак пред лекари: МБАЛ Шумен и Общината трябва да бъдат в...

Четин Казак пред лекари: МБАЛ Шумен и Общината трябва да бъдат в тясно и конструктивно партньорство

0
ДЯЛ

МБАЛ Шумен има остра нужда от придобиване на ядрено магнитен резонанс, което би повишило значително медицинското обслужване в лечебното заведение. Този проблем поставиха днес лекари на среща с кандидата за кмет на Шумен от ДПС Четин Казак. В срещата участваха зам.-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер и бившият кмет по здравеопазване Седат Кадир.

Кандидатът за градоначалник представи пред ръководството на болницата „Визия за развитие на община Шумен“. Акцентите в областта на здравеопазването са привличане на млади лекари и специализанти в МБАЛ чрез поощрителни мерки/стипендии и социални придобивки срещу ангажимент да работят в здравното заведение за определен период/, модерна апаратура, привлекателни условия на труд, възможности за професионално развитие.
Четин Казак сподели своите идеи за тясно и конструктивно партньорство между Община Шумен и МБАЛ, които бяха подкрепени от завеждащи на отделения.
Той вижда в това сътрудничество ролята на Общината в подпомагане на усилията на ръководството на болницата за привличане на млади кадри – лекари и медицински специалисти, подобряване на материално-техническата база и облагородяване на зелените пространства около лечебното заведение.
Д-р Джафер изложи наболелите проблеми в здравеопазването в национален план и виждането си за решаването им. Тя потвърди готовността си да съдейства всячески в рамките на правомощията си на народен представител за отстояване интересите на МБАЛ Шумен пред отговорните институции – Министерство на здравеопазването, НЗОК и др.

Началници на отделения изразиха задоволство от дългогодишното сътрудничество и подкрепата, която са получавали през годините, както от страна на д-р Нигяр Джафер, така и от бившия зам.-кмет по здравеопазване Седат Кадир.
Беше проведена и среща с екипа на Специализираната болница по кардиология „Мадара“. Проведе се демонстрация на модерната база и апаратура, с която разполага лечебното заведение. Подчертана бе средищната роля на болницата за прилагане на модерни инвазивни методи за лечение на сърдечно съдови заболявания.
Кардиолози изказаха признателност за съдействието от страна на местната власт с активното съучастие на ДПС за преодоляването на всички административно-правни пречки в периода на създаването на лечебното заведение.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатварят напълно за движение ул. „Княз Борис I“ в Шумен до 5 ноември
Следваща статияОчаква ни слънчев вторник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here