дом Общество Цена от 3,54 лева за кубик вода в Шуменско одобри КЕВР, но...

Цена от 3,54 лева за кубик вода в Шуменско одобри КЕВР, но местното ВИК остава на 3,40

0
ДЯЛ

Цена от 3,54 лева за кубик вода одобри днес на закрито заседание КЕВР. Новата цена влиза в сила от 1 януари 2020 година. Цената е с 2 стотинки по-висока от предварително обявената, защото при първото обсъждане на 17 декември от Комисията не калкулирали инфлацията за ноември. Това съобщиха от КЕВР.
Така от 1 януари 2020 година шуменци ще плащат най-скъпата вода в страната, ако тя обаче влезе в сила. Припомняме, че на 12 декември управителят на ВиК-Шумен обеща, че няма да подпише заповед за повишаване цената на водата в областта и тя ще запази цена та си от 3,40 лева за кубик.
От половин процент до 10% в различните градове на страната е повишението на водата, което КЕВР гласува днес.
Най-много – с 10% поскъпва водата в Кърджали, но въпреки това ще е 2,61 лева за кубик.
С около 7% е скокът в областите София, Русе и Видин.
В 12 области на страната цената на водата надхвърля 3 лева за кубик.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия739 нуждаещи се от община Велики Преслав ще получат хранителни пакети
Следваща статияАкт 16 на новия Дом за стари хора в Шумен е готов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here