дом Общество Хуманност: Митрополит Йоан дари близо 18 хиляди за изследвания на детски диабет

Хуманност: Митрополит Йоан дари близо 18 хиляди за изследвания на детски диабет

0
ДЯЛ

17 500 лева за изследвания на детски диабет дари на Клиниката по педиатрия към Университетската болница „Св.Марина“ във Варна митрополит Йоан.
Духовният ръководител на Варненска и Великопреславска епархия пожела с част от тази сума да бъде закупена инсулинова помпа в помощ на 9-годишно момче от сeло Аксаково, съобщиха от болницата.
Внушителната сума е събрана вместо подаръци за рождения ден на владиката. А решението за дарението е изцяло на архиерея. В свещеническите среди високохуманната инициатива на дядо Йоан се коментира като „прецедент в един чисто материален свят днес“.
От ръководството на клиниката са преценили, че със средствата от дарението ще бъдат изследвани около 80 деца за диабет от тип 1. Семейството на Георги не може да намери подходящите думи, с които да се отблагодари на владиката за жеста, тъй като инсулиновата помпа ще улесни значително живота на момчето.
Близките благодарят и на училищното ръководство в Аксаково да приемат сина им, защото имало директори които отказвали да приемат ученици с диагноза „диабет“.
Снимка: Mitropolia-varna.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия80% от българите страдат от недоспиване
Следваща статияВеселин Марешки – Честито умрял!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here