дом Здраве Френските здравни власти: Не приемайте противовъзпалителни средства при коронавирус!

Френските здравни власти: Не приемайте противовъзпалителни средства при коронавирус!

0
ДЯЛ

Френските здравни власти на най-високо равнище, включително министърът на здравеопазването Оливие Веран предпупреждават, че лекарствата, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства като например ибупрофен, както и кортикостероиди като кортизон, могат да влошат състоянието на болните с коронавирус. Това съобщение е публикувал в социалната мрежа Фейсбук Стефан Тафров (Stefan Tafrov) – дипломат и политик, посланик в Италия, Великобритания, Франция, два пъти посланик в ООН Ню Йорк. Такива са например много често използваните Нурофен и Диклофенак (той се съдържа в лекарствата срещу мускулни болки като Волтарен). При температура да се ползват само лекарства, съдържащи парацетамол без да се превишават предписаните дози. Ибупрофенът и кортикостероидите действат противовъзпалително, а при вирусна инфекция възпалението е естествена реакция на организма и трябва да се внимава при потискането му. Разбира се в случаите, когато на хронично болни са вече предписани кортикостероиди решението какво да се взема е само на лекаря.
По-долу е пълният списък на непрепоръчваните препарати според Френското министерство на здравеопазването: https://www.lefigaro.fr/…/coronavirus-alerte-sur-l-ibuprofe… (Cartrex)

– acide méfénamique (Ponstyl)

– acide niflumique (Nifluril)

– acide tiaprofénique (Flanid, Surgam)

– alminoprofène (Minalfène)

– célécoxib (Celebrex)

– dexkétoprofène (Enantyum)

– diclofénac (Flector, Voltarène)

– étodolac (Lodine)

– étoricoxib (Arcoxia)

– fénoprofène (Nalgésic)

– flurbiprofène (Antadys, Cebutid)

– ibuprofène (Advil, Antarène, Brufen, Hémagène, Ibupradoll, Intralgis, Nurofen, Nureflex, Spedifen, Spifen, Upfen)

– indométacine (Indocid)

– kétoprofène (Profénid, Ketum, Toprec)

– méloxicam (Mobic)

– nabumétone (Nabucox)

– naproxène (Alevetabs, Antalnox, Apranax, Naprosyne)

– piroxicam (Brexin, Cycladol, Feldène, Zofora)

– sulindac (Arthrocine)

– ténoxicam (Tilcotil)

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПърви случай на коронавирус във Варна
Следваща статияБорисов: 1 000 лева допълнително на месец за всяко медицинско лице в борбата с коронавируса! (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here