дом Здраве Отварят яслите и градините, учениците до 4 клас тръгват на училище на...

Отварят яслите и градините, учениците до 4 клас тръгват на училище на 4 януари

0
ДЯЛ

Децата са в по-малка степен приносители на заразата. Загубите са не само психологически, но и образователни. Ако затворим училищата и детските градини продължително, основното бреме на пандемията ще я прехвърлим върху деца. Това заяви на брифинг министърът на образованието Красимир Вълчев по повод възобновяването на присъственото обучение на учениците от 1 до 4 клас от 4 януари.
В училищата ще продължи да се прилага организация, ограничаваща контактите между паралелките, както и дейностите по дезинфекция на помещенията.
Наблюдава се трайна тенденция на увеличен брой излекувани спрямо новозаразените с COVID-19. Това заяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Той благодари на медиите за готовността им да съдействат за информираността на гражданите по отношение на ваксините.
260 на 100 000 души е заболеваемостта от опасния вирус. 21 на 100 000 души е смъртността в България от COVID-19, съобщи главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Това поставя страната на трето място в ЕС и на първо място на Балканите по смъртност. Промяна в мерките ще има след като изтече една пълна работна седмица след празниците, отбеляза доц. Кунчев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПо 150 000 дози ваксина на месец ще се внасят в страната
Следваща статия60 нови случая на COVID-19 в Шуменска област

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here