дом Общество Управителят на МБАЛ Велики Преслав подаде оставка

Управителят на МБАЛ Велики Преслав подаде оставка

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Управителят на МБАЛ Велики Преслав д-р Иван Димитров е подал оставка.
На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде избран временно изпълняващ длъжността ръководител на лечебното заведение до провеждане на конкурс и избор на нов управител.
„Оттеглям се в един подходящ за мен момент, без да чакам да е станало нещо, в смисъл да не вървят нещата. Няма някаква криза, която да бъде коментирана. Решението е лично”, заяви пред 24shumen.com д-р Димитров.
„Имам си други планове, други предложения. Изчаквах да свърши кризисната ситуация”, уточни той.
Като ръководител на здравното заведение д-р Димитров има два мандата. Смятам, че съм дал достатъчно, категоричен бе той.
Финансовите отчети показвали че, болницата е приключила с добри резултати.
МБАЛ Велики Преслав е общинска собственост. Всяка година субсидията, която Общинският съвет гласува за лечебното заведение е 100 хиляди лева.
„Д-р Димитров неведнъж е споделял пред Общинския съвет, че трябва да се търсят и други варианти за да продължи здравното заведение да се развива, освен общинското финансиране”, заяви общински съветник, потърсен за коментар на оставката на управителя. Оценката му, че управителят е доказан професионалист в своята област и с добра визия за просперитета на лечебното заведение, но е имал нужда от подкрепа и от държавата.
Съветникът припомни, че когато в началото на пандемията изискванията от Здравното министерство са били всяка болница да разкрие отделение за заразените от коронавирус, управителят се е противопоставил на такава инструкция. И е имал своето основание.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменският университет обяви три дати за предварителни изпити
Следваща статияСпипаха трима, нарушили домашната карантина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here