дом Общество Улица във Велики Преслав грейна обновена с половин милион лева

Улица във Велики Преслав грейна обновена с половин милион лева

0
ДЯЛ

Завърши цялостната рехабилитация на улица „Борис Спиров” във Велики Преслав. За първия етап на ремонтните дейности общината задели близо 500 хиляди лева от собствени приходи. Обновеният участък, който е важна транспортна връзка, е с дължина малко над един километър. „Преди полагането на нова асфалтова настилка, са извършени дейности по смяна на подземната ВиК инфраструктура, в това число и изграждане на нови водопроводни отклонения към жилищните, обществените сгради и търговските обекти”, каза кметът на община Велики Преслав д-р Александър Горчев.

В района на ремонтирания участък от улица „Борис Спиров” са подменени тротоарите, положена е нова пътна маркировка. Обхватът на зоната за паркиране е разширен, обособени са и повече места за таксиметровите автомобили. Благоустрояването в района на ул. „Борис Спиров” ще продължи с оформяне на зелените пространства, където ще бъдат засети фиданки и различни видове цветя, подходящи градска среда.
В момента се изпълнява и проект за цялостна рехабилитация на улиците „Отец Паисий” и „Йоан Екзарх” в град Велики Преслав. Общата стойност е близо 584 хиляди лева, като фирмата-изпълнител ще приключи работа в рамките на три месеца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицията със засилен контрол по пътищата на страната
Следваща статияИкона на Богородица в шуменска църква помага срещу проблеми и отчаяние

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here