дом Общество Удобство: Община Нови пазар въведe разделно събиране на строителни отпадъци

Удобство: Община Нови пазар въведe разделно събиране на строителни отпадъци

0
ДЯЛ

В изпълнение на изискванията на Закона за устройство на териториите кметът на Община Нови пазар организира събирането, оползотворяването и обезвреждането на строителни отпадъци от ремонтна дейност, образувани от домакинствата на територията на Общината.
В тази връзка е въведена система за безвъзмездно разделно събиране на строителните отпадъци, като за целта са разположени контейнери за събиране и съхранение на строителни отпадъци с вместимост по 6 куб.м. Контейнерите се намират на площадка на ул.“Въстаник“, срещу Градски парк, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Призивът към всички граждани е да използват поставените съдове по предназначение, като изхвърлят в тях само строителни отпадъци от ремонтни дейности в количество до 1 кубик – бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина, пластмаса, асфалтови смеси, гипс, метали.
За по-големи количества строителни отпадъци (от строителство и събаряне на сгради) гражданите е необходимо да се обръщат към общинска администрация за издаване на насочващо удостоверение за кариерата в село Златна нива, съгласно договор между Община Нови пазар и „Голдън фийлд” ООД.
Молбата на администрацията е строителните отпадъци да не се оставят до контейнерите за битови отпадъци или в тях, защото това изключително много затруднява работата на общината при почистването им, води до изразходване на средства и ангажиране на човешки ресурс, а не на последно място е грозящо.
В контейнерите за СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ НЕ изхвърляйте:
• битови отпадъци;
• текстилни отпадъци (дрехи, килими, завеси);
• едрогабаритни отпадъци (шкафове, столове, маси, матраци, подматрачни рамки);
• зелени отпадъци (клони, листа, цветя и градински отпадъци), умоляват още от администрацията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян и с отнета книжка подкара неизправна технически и с различни табели кола
Следваща статияПразнична онлайн програма за 11 май – Ден на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here