дом Здраве Увеличават се болните от варицела в Шуменско

Увеличават се болните от варицела в Шуменско

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Общо 41 случая на варицела са регистрирани в Шуменско през изминалата седмица. Най-много – 17 са заболелите в Шумен, 8 са случаите във Велики Преслав, по 3 в Каменяк и Тимарево, по 2 в Трем и Развигорово и по 1 във Велино, Драгоево, Веселиново, Кюлевча, Длъжко и Звегор.
Само за сравнение в предходния отчетен период случаите на варицела са били 29. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ).
Намаляват регистрираните с остри респираторни заболявание – 114 срещу 151 за предходната седмица.
Ентероколитите са 5. Толкова са и случаите на скарлатина. От тях три са в Шумен и по 1 в Царев брод и Вехтово.
През изминалата седмица е установен и един случай на заболял от ехинококоза. Той е при пациент от Ясенково.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредставят електронната платформа „Моето право. бг“ на среща на омбудсманите в Шумен
Следваща статияПърви починал от коронавирус у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here