дом Общество Турция към туристите: Заповядайте здрави, ще ви върнем здрави!

Турция към туристите: Заповядайте здрави, ще ви върнем здрави!

0
ДЯЛ

Турция ще тества за коронавирус всеки чужд турист в началото на почивката, но й в края на летуването си той ще е наясно, че е здрав и няма риск да се върне в родината си като носител на COVID-19. Това става ясно от обемистия „План за нормализиране“ на южната ни съседка, цитиран от колегите от 24rodopi.com.
Още на 4 май Анкара бе готова и прие план за развитие на туризма в условията на коронавируса, който е част от всеобхватния план по всички сектори на обществения живот.
Координацията на мерките в него ще се осъществява от вицепрезидента и обхваща поетапно премахване на общите ограничения, функционирането на работните места и икономиката, оказването на психо-социална подкрепа, здравни услуги, образование, религиозни услуги, отбрана, правосъдие, промишленост, търговия, туризъм, културни прояви, храни, земеделие и гори, спорт и младежки дейности, околна среда и благоустрояване, транспорт, енергетика и други.
Предвижда се още до 1 юни да бъдат отворени границите с България и Гърция при благоприятно развитие на ситуацията с разпространението на коронавируса, а с другите страни, овладели и въвели под контрол разпространението на заразата, до 15 юни. Мерките за запазване на туристическия сезон включват подготовка и провеждане на информационна кампания за готовността на страната за започване на туристическия сезон, която да се проведе до 18 май, а до 27 май трябва да е готов транспортния календар за туристически дейности.
Към мерките от туристическия пакет спадат още създаване на система за сертифициране против COVID-19, която е необходима за осъществяване на туристическите дейности, която да бъде готова до 15 май, разширяване на здравната инфраструктура и привеждането й в готовност до 20 май, отварянето на хотели, мотели и пансиони за работа с клиенти до 27 май и изграждане по летищата на лаборатории за тестване и лечение до 1 юни.
Тестовете ще се провеждат преди паспортния контрол и ще отнемат 2-3 минути. Резултатите от тях ще стават готови в рамките на 5-6 часа и пристигащите в Турция ще са длъжни да посочват адреса, на който ще се намират, за да могат да бъдат открити при нужда.
До 1 юни музеите и концертните салони също трябва да са в готовност да обслужват посетители.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМинистър Ананиев с нови заповеди, влизат в сила в полунощ
Следваща статияСлънчев и горещ 14 май

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here