дом Общество Три присъди за смъртта на скиора от Шумен Данаил Кънев

Три присъди за смъртта на скиора от Шумен Данаил Кънев

0
ДЯЛ

Условни присъди получиха трима души за смъртта на шуменеца Данаил Кънев на писта на Мечи чал. Шест години след инцидента, Окръжният съд в Смолян се произнесе за наказанията на служители на дружеството „Чепеларе спорт“. Обвиняемите обаче обжалваха пред апелативните магистрати в Пловдив, а делото се прехвърля на по-горна инстанция.
Припомняме, че инцидентът стана на 14 февруари 2015 година. 28-годишният скиор Данаил Кънчев от Шумен загина при сблъсък в шахта за изкуствен сняг. Малко след произшествието бе обявено, че съоръжението не е било обезопасено. От ДНСК пък заявиха, че системата за изкуствен сняг на пистата „Мечи чал-1″ в Чепеларе е изградена без строителни книжа. Бе издадено и предписание за нейното премахване. След инцидента Комисията за защита на потребителите спря експлоатацията на пистата. До решението се стигна след извършени проверки съвместно с Министерство на туризма.
Данаил Кънчев загива след удар в бетонен фундамент на 100 метра преди долна лифт-станция.
Три години „лишаване от свобода“ получи изпълнителният директор на „Чепеларе Спорт“ АД – София. Наказанието бе отложено с 5-годишен изпитателен срок.
Същата присъда бе произнесена и спрямо прокуриста на дружеството. Година „затвор“, но с отлагане с 3-годишен изпитателен срок пък е наказанието за оператор на машина за изкуствен сняг.
Те бяха признати за виновни заради „немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – управление, ползване и поддръжка на ски писти и съоръжения за развитие на зимен туризъм“.
Тримата обжалваха присъдите с искане да бъдат признати за невинни.

На снимката: Фаталната шахта край пистата
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Нови пазар обяви конкурс за директор на ЦНСТ №2
Следваща статияТалантливата Виктория от Шумен с първо място на песенен конкурс в Токио

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here