дом Общество С пълна сила тече ремонтът на Домашния социален патронаж в Нови пазар

С пълна сила тече ремонтът на Домашния социален патронаж в Нови пазар

0
ДЯЛ

Една стара и социална институция, забравена от много години и оставена на произвола на времето ще се прероди съвсем скоро.
Дотолкова са се разпаднали и остарели оборудване и материалната база, че само пълно сриване и тежка техника с много усилия могат да променят това незавидно положение.
Години наред никой не е обръщал внимание и предприемал действия, за да се поддържа тази институция. Заварваме разпадаща се сграда, падащи облицовъчни плочки в санитарни и кухненски помещения, мокри стени и рушащ се таван.
Кухненската техника и оборудване са били на ниво, но миналия век.
Това е недопустимо и неприемливо, особено за категорията, в която влиза Домашният патронаж.
Кметският екип на Община Нови пазар предприе действия за ремонтиране и обновяване на материалната база и остарялото оборудване за невероятно кратки срокове. По този начин ще се повиши капацитетът на патронажа с още 250 потребители на социалната услуга.
Амбициозната цел е да бъдат включени всички възрастни хора от територията от общината, които се нуждаят от специални грижи и отговарят на условията за това.
Тази услуга е изцяло отговорност на Общината, както и заплатите на персонала, транспорта и услугата, оборудване, електроенергия, вода – на практика всичко.
Основна дейност е задоволяване на основните жизнени потребности, чрез предоставяне на социални услуги в обичайната домашна среда с цел подобряване качеството на живот на хора в неравностойно положение от Община Нови пазар и намаляване на риска от зависимост от институционален вид грижи.
„Въпреки трудностите сме си поставили краен срок, който е 14-и септември 2020 година“, каза Златина Таскова, зам.-кмет на община Нови пазар, в чийто ресор са и хуманитарните дейности.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияАнсамбъл „Шумен“ с две награди от Националните фолклорни празници в Приморско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here